Bescherming tegen cyberaanvallen

Bescherm het netwerk tegen ransomware en cyberaanvallen.

Inzicht en rapportage

Inzicht in het gebruik van diensten en services op het Internet.

Zero Trust model

Vertrouw geen enkel device, zowel extern als intern op het netwerk.

Bescherming tegen cyberaanvallen en ransomware

Veel MKB bedrijven hebben nog steeds geen inzicht in het gebruik (en misbruik) van de internetverbindingen. Ze zien niet waar al het internetverkeer naartoe gaat, welke diensten worden gebruikt (Dropbox, WeTransfer, Google Drive, Torrents) en er is geen bescherming tegen cyberaanvallen. Zonder inzicht en beleid op de internetverbinding kan alles zonder toezicht. Zo kan een medewerker met verkeerde bedoelingen vertrouwelijke documenten via Dropbox naar de buitenwereld synchroniseren, of als een systeem in het netwerk wordt besmet met een Botnet gaat deze massaal spam versturen, zonder dat iemand op de hoogte is.


De Next-Generation Firewalls van Palo Alto Networks zijn zogenaamde application-based firewalls. Ze herkennen onder andere online diensten, services, ransomware en gebruikers op het interne netwerk. Hierdoor krijgen we inzicht in het gebruik van sites en diensten op het Internet. Op basis hiervan kunnen we beleid gaan uitvoeren, wie wel/geen toegang heeft tot WeTransfer, Dropbox etc. Dankzij WildFire wordt het verkeer tevens gecontroleerd op nieuwe ransomware varianten.

Zero Trust

Peeme beveiligt netwerken volgens het Zero Trust model. Met het Zero Trust model beschermen we niet alleen het interne netwerk tegen cyberaanvallen vanaf het Internet, maar ondervangen we ook interne systemen die gehackt kunnen zijn tegen het opzetten van een verbinding naar de buitenwereld.
Waar vroeger werd aangenomen dat het interne netwerk ‘vertrouwd’ was, en alle data binnen de bedrijfsmuren werd opgeslagen, is dat de afgelopen jaren al lang niet meer het geval. Dankzij de komst van cloud diensten staat data tegenwoordig overal, zowel op het Internet als op het interne netwerk. De manier van IT beveiliging dient hierdoor anders aangepakt te worden.
Lees meer over het concept van Zero Trust.


Gartner: Leader in network firewalls

Volgens de Gartner Magic Quadrant is Palo Alto Networks in 2020 voor de 9de keer op een rij verkozen tot marktleider op het gebied van firewall technologie.
 
“Gartner recognizes Palo Alto Networks as a Leader in network firewalls, positioned highest in execution and furthest in vision.”
– Gartner Magic Quadrant for Network Firewalls.

 
Lees verder: A 2020 Gartner Magic Quadrant Leader for Network Firewalls

Endpoint Detection & Response (EDR)

Met name het afgelopen jaar zijn de ontwikkelingen van ransomware (gijzelsoftware) tot een ongekende hoogte gestegen. Sinds de COVID-19 pandemie is ransomware met 50% toegenomen en phishing via e-mail met maar liefst 350%. De afgelopen maanden loopt het aantal getroffen bedrijven in Nederland weer flink op. Lees hier enkele artikelen op NOS.nl:
 
NOS: Ook in Nederland mogelijk honderden bedrijven getroffen door ransomware-aanval (3 juli 2021)
NOS: Zeker 200 bedrijven getroffen door grote ransomware-aanval (3 juli 2021)
NOS: NCTV: ransomware is bedreiging voor nationale veiligheid (28 juni 2021)
 
Om beschermt te blijven dienen de technologieën voor preventie ook up-to-date te blijven. EDR is revolutionair en is de oplossing tegen geavanceerde ransomware. In plaats van bestanden scannen op virussen kijkt EDR naar het gedrag van processen op een systeem (zogenaamd behavioral analysis). Zodra een nieuw proces wordt gestart kijkt EDR naar het gedrag, en als dat kwaadwillend is wordt het proces gestopt en worden wijzigingen ongedaan gemaakt (rollback). Omdat van elk nieuw proces een schaduwkopie wordt gemaakt kan EDR dankzij deze schaduwkopie een backup terugzetten naar het moment voordat de wijzigen werden aangebracht.

Het belang van Zero Trust Architecture

“A decade ago firewalls were to protect against outside to inside. It is actually now a days the opposite. In modern times we want to catch compromised bad actors inside reaching out.”

– John Kindervag, Palo Alto Networks

Benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM CONTACT OP