Bescherming tegen cyberaanvallen

Bescherm het netwerk tegen malware en cyberaanvallen.

Inzicht en rapportage

Inzicht in het gebruik van diensten en services op het Internet.

Zero Trust model

Vertrouw geen enkel device, zowel extern als intern op het netwerk.

Het doel van Next-Generation Firewalls

Veel MKB bedrijven hebben nog steeds geen inzicht in het gebruik (en misbruik) van de internetverbindingen. Ze zien niet waar al het internetverkeer naartoe gaat, welke diensten worden gebruikt (Dropbox, WeTransfer, iCloud, Google Drive, Torrents) en er is geen bescherming tegen cyberaanvallen. Zonder inzicht en beleid op de internetverbinding kan alles zonder toezicht. Zo kan een medewerker met verkeerde bedoelingen vertrouwelijke documenten via Dropbox naar de buitenwereld synchroniseren, of als een computer in het netwerk wordt besmet met een Botnet gaat deze massaal spam versturen, zonder dat iemand op de hoogte is. In het ergste geval sluit de provider vervolgens de verbinding af.


De Next-Generation Firewalls van Palo Alto Networks zijn zogenaamde application-based firewalls. Ze herkennen onder andere online diensten, services, malware en gebruikers op het interne netwerk. Hierdoor krijgen we inzicht in het gebruik van sites en diensten op het Internet. Op basis hiervan kunnen we beleid gaan uitvoeren, wie wel/geen toegang heeft tot WeTransfer, Dropbox etc. Dankzij WildFire wordt het verkeer tevens gecontroleerd op malware en cyberaanvallen.

Zero Trust

Peeme beveiligt netwerken volgens het Zero Trust model. Met het Zero Trust model beschermen we niet alleen het interne netwerk tegen cyberaanvallen vanaf het Internet, maar ondervangen we ook interne systemen die gehackt kunnen zijn tegen het opzetten van een verbinding naar de buitenwereld.
Waar vroeger werd aangenomen dat het interne netwerk ‘vertrouwd’ was, en alle data binnen de bedrijfsmuren werd opgeslagen, is dat de afgelopen jaren al lang niet meer het geval. Dankzij de komst van cloud diensten staat data tegenwoordig overal, zowel op het Internet als op het interne netwerk. De manier van IT beveiliging dient hierdoor anders aangepakt te worden.
Lees meer over het concept van Zero Trust.

Het belang van Zero Trust Architecture

“A decade ago firewalls were to protect against outside to inside. It is actually now a days the opposite. In modern times we want to catch compromised bad actors inside reaching out.”

– John Kindervag, Palo Alto Networks

Benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM CONTACT OP